Mycotopia is een duurzaam landbouwbedrijf dat zich specialiseert in het kweken en verdelen van verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. Mycotopia wil lokale, verse en duurzaam gekweekte producten rechtstreeks aan lokale horeca en particulieren verkopen. 

Paddenstoelen zijn de grote omvormers van natuur, ze breken organisch materiaal af tot voeding voor andere organismen. Circulair betekent dat Mycotopia paddenstoelen kweekt op substraat gewonnen uit afvalstromen zoals stro, houtzaagsel. Door dit te doen vormen we afval terug om naar een waardevolle voedingsbron, net zoals de paddenstoelen!

Onze paddenstoelen worden gekweekt in gerecycleerde zeecontainers. Zo bouwen we geen extra infrastructuur en geven we een extra doeleinde aan een bestaand product. Die duurzaamheid uit zich ook in de technische optimalisatie van de kweekcellen. Door gebruik te maken van energiezuinige technieken met hoog rendement belasten we het milieu minder en dragen we ons steentje bij aan de toekomst. The future is fungi!

Mycotopia wilt afstappen van het industriële landbouwmechanisme. 
De keten van producent-veiling-groothandel-winkel-klant zorgt ervoor dat de producent geen eerlijke prijs krijgt. Mycotopia wil rechtstreeks van producent naar klant gaan!
Een eerlijke prijs voor de producent en een vers product voor de klant!

Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in de werking van ecosystemen en duurzame voedselproductie.

Kortweg de balans tussen landbouw en natuur. Als jonge twintiger heb ik de wereld rondgereisd om verschillende soorten natuurbeheer, landbouwtechnieken en groene startups te bezichtigen. Geïnspireerd daardoor heb ik aan de PXL mijn bachelor in de agro-biotechnologie behaald. 
Na in verschillende bedrijven ervaring te hebben opgedaan, heb ik besloten zelf iets op te starten. Ik heb in België en Nederland verschillende cursussen en workshops gevolgd over het opstarten van kleinschalige, duurzame voedselbedrijven, waardoor ik terechtkwam in de mysterieuze wereld van paddenstoelen.

Geniet van onze verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. 

Kies uit onze verschillende abonnementen

Thuis geleverd of afgehaald in ons afhaalpunt. 

We zijn een duurzaam landbouwbedrijf dat zich specialiseert in het kweken en verdelen van verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. We leveren lokale, verse en duurzaam gekweekte producten rechtstreeks aan de horeca en particulieren. 

Heb je vragen of wil je iets kwijt? 

+32 474 74 36 21

info@mycotopia.be

Social Media kanalen 

FACEBOOKZWART.png
INSTAGRAMZWART.png

Powered by

BE-BIO-02

boenk_erop_herk_logo.png